مقیاسهای سیستم بازداری رفتار(BIS) و سیستم فعال ساز رفتار(BAS) یک ابزار خود گزارش دهی است که توسط کارور و وایت، براساس نظریه گری ساخته شدهاست. هدف این مطالعه، بررسی الگوی کارور و وایت در گروهی از دانشجویان دانشگاه شیراز بودهاست. بدین منظور، از روش تحلیل عاملی اکتشافی برای بررسی ساختار عاملی مقیاسهای بازداری/ فعالسازی رفتار(BIS/BASS) استفاده گردید. این مقیاسها، روی 188 نفر از دانشجویان دانشگاه اجرا شد. برای برآورد ضرایب اعتبار از روش آلفای کرونباخ و بازآزمایی استفاده گردید که نتایج آنها رضایتبخش بود. تحلیل عامل نشان داد که این ابزار از چهار عامل به نامهای بازداری(BIS)، کشاننده(BASD)، پاداش(BASR)و جستجوگری) (BISF ساخته شده و 98/47 درصد از واریانس کل را تبیین میکند. پایایی همگرا و واگرا، از دیگر شاخصهایی بودند که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. این اعتبارها، از طریق دو زیرمقیاس افسردگی و اضطراب فهرست تجدیدنظر شده 90 سؤالی (SCL-90-R) بررسی گردید. ضرایب همبستگی مقیاس بازداری رفتار با افسردگی و اضطراب معنادار و به ترتیب برابر 22/0 و31/0 بود و نشانگر این است که مقیاس مذکور از روایی همگرا برخوردار است. نتیجه این که الگوی کارور و وایت [1] قابل تعمیم به فرهنگ ایرانی است.
محمدی, نوراله. (1387). ویژگیهای روانسنجی مقیاسهای سیستم بازداری و فعالسازی رفتار در دانشجویان دانشگاه شیراز. روانشناسی بالینی و شخصیت, 6(1), 61-68.
MLA
نوراله محمدی. "ویژگیهای روانسنجی مقیاسهای سیستم بازداری و فعالسازی رفتار در دانشجویان دانشگاه شیراز". روانشناسی بالینی و شخصیت, 6, 1, 1387, 61-68.
HARVARD
محمدی, نوراله. (1387). 'ویژگیهای روانسنجی مقیاسهای سیستم بازداری و فعالسازی رفتار در دانشجویان دانشگاه شیراز', روانشناسی بالینی و شخصیت, 6(1), pp. 61-68.
VANCOUVER
محمدی, نوراله. ویژگیهای روانسنجی مقیاسهای سیستم بازداری و فعالسازی رفتار در دانشجویان دانشگاه شیراز. روانشناسی بالینی و شخصیت, 1387; 6(1): 61-68.